Luni - Vineri: 10:00 - 19:00
Sambata: cu programare telefonica
Comenzi la telefon:
0040 744 557 463

Cherchez la femme, T/I 2007-2008

"CHERCHEZ LA FEMME" LA FESTIVALUL DE MODA IASI 2007

Kinga Varga lanseaza astazi in cadrul Festivalului de Moda de la Iasi colectia de tricotaje "Cherchez la femme".

"Ideea tricoturilor cu doua fete mi-a venit mai demult inca de cand lucram colectii de confectii. Pentru mine realizarea acestui tip de produs si din tricotaje a fost o provocare. Am fost preocupata de cum le pot finisa, de combinarea diferitelor texturi, pentru ca produsul sa aiba un aspect diferit, in functie de fata pe care-l porti" declara Kinga.

Colectia este inspirata din viata femeii moderne care trebuie sa faca mereu fata unor noi provocari. Pentru a avea succes ea trebuie sa se redescopere in permanenta si sa interpreteze o serie de roluri in functie de moment. Capacitatea de adaptare este subliniata si de tricoturile cu fete duble.Kinga Varga, primul tanar designer din Romania specializat in tricotaje care si-a lansat si propria gama de produse exclusiv din tricot. Dupa prima colectie personala intitulata Hand Made si lansata in 2001, Kinga Varga a mai realizat colectiile Hand Made II-masculin, Adrenalina Line, Brainstorming, Baby Doll si Blooming, prezentate in cadrul unor evenimente organizate in Bucuresti si in tara. Pe langa marca Kinga Varga lansata in 2005, creatoarea colaboreaza cu Fides Export pentru piata din Marea Britanie si Polonia si cu Augsburg pentru piata interna. Din 2004, Kinga Varga colaboreaza permanent cu RIFIL.

RIFIL este cel mai mare producator de fire din Romania. Infiintata in 1973 si preluata in 1990 prin privatizare de grupul industrial Falco-Verzoletto, Biella din Italia. In prezent grupul de firme construit in jurul RIFIL realizeaza o productie de aproximativ 20.000 de tone de fire pe an si are peste 1.600 de angajati. Aproximativ 90% din firele produse sunt destinate exportului sau inglobate in tricotaje realizate pentru piata externa. Prin sustinerea tinerilor designeri, RIFIL investeste in dezvoltarea segmentului de creatie de tricotaje pe piata romaneasca.

Piesele vestimentare din aceasta colectie pret-a-porter pentru femei, usor de purtat si asortat, recreeaza standardele hainelor de iarna: pulovere (care devin rochite), pantaloni, fuste, rochii, hanorac si chiar desuuri. Pantofii sunt creatia Mihaelei Glavan.

Kinga Varga va invita sa uitati iarna monotona si sa imbratisati aripile visarii in culori.


Fotograf: Dan Piersinaru, www.piersinaru.com
Accesorii: Carla Szabo
Incaltaminte: Sepala by Mihaela Glavan